vrijdag, februari 21, 2003

Vakantie

Tot woensdag ben ik lekker op vakantie in Londen, dus op donderdag is er wel weer tijd voor wat gelog...
tot dan

Ik groet u allen en tot volgende week,

Rig

donderdag, februari 20, 2003

De Telegraaf
de krant voor wakker nederland

Vandaag voor u een speciale editie, uitgebracht in PowerPoint! vandaag het nieuws van morgen, voor u!

Welterusten en Gegroet
Werken VS Huiswerk

Het is weer donderdag, vandaag was ik vrij. Echter heb ik Tom naar schiphol gebracht en hem op het vliegtuig richting Boston (USA) gekickt. Eenmaal weer thuis aangekomen was het alweer 1430/1500 uur.

Donderdagmiddag, de ergste van allemaal. Op de donderdag middag heb ik nog minder zin om te werken als op de woensdag middag, waarschijnlijk omdat ik dan weer herrinerd ben op de woensdagavond hoe het eraan toe gaat. Vaak probeer ik dan ook op de donderdagmiddag zoveel mogelijk te ontspannen en te relaxen. Echter gebeurt het steeds vaker dat er voor vrijdag huiswerk gemaakt moet worden.

Het is ook totaal geen boeiend huiswerk en als je de vragen leest denk je ""waar gaat dit over?!?"". Aangezien ik van mezelf wel weet dat het na me werk geen pretje is om nog aan je huiswerk te gaan omdat je het 'toch wel af wilt hebben' doe ik het vast in de middag. Alleen ga je dan zonder te relaxen en lichtelijk gefrustreerd naar je werk toe. Dat kan alleen maar fout gaan, want echt tot rust kom je niet daarzo.

Eigenlijk heb ik gewoon voor ik me ga klaar maken voor me werk (spullen pakken, eten, enz.) even minimaal een uurtje niks doen, tvkijken samen met de hond of iets dergelijks. Nu zit ik met het zelfde probleem als vorige week. Ik heb een begin gemaakt met me huiswerk. Maar het is nog zeker niet af. Ik heb 3 van de 6 opdrachten gemaakt, maar vlekkeloos zijn die niet ;-).

Toch ga ik ermee stoppen, ik zie vanavond wel wat ik er nog van knutsel!!

Ik groet u allen

woensdag, februari 19, 2003

JOEPPIE!!!

2300 uur precies, en hij doet het!! geweldig.
Ik kan me kabelfoon-site gebruiken om te uploaden en ja, ik ben er blij mee!!
om te beginnen met jullie pesten heb ik vast een filmpje voor jullie:

Zo, parkeer je nou een auto met een beetje stijl!!


Ik groet u allen
Magwaï steunt de goede doelen
en iedereen mag het weten

Sinds ik een keer op straat ben aangevallen door een leuke jongen met coole dreads in ze haar. Of ik alsjealsjealsjeblieft donateur wilde worden van N(o)vib ben ik 'verkocht'.

Want eigenlijk ben ik nooit helemaal into Novib geweest. Ik vond die kleinere doelgerichtere organisatie's altijd veel boeiender. Als bijvoorbeeld de vogelbescherming, of pieterburen. Maar vaak zijn de grotere toch wat voordeliger en heb je eerder het idee dat er iets met je geld gebeurt.

Waar gaat mijn geld nu al heen.
Nou, ik ben voor een ruime 5 Euro in de maand klaar. 68 Euro in het jaar om precies te zijn.
Daarvan gaan er iedere maand 3 naar N(o)vib.
Wederom 3 Euro maar dit keer per kwartaal vliegen er naar GreenPeace.
En tot slot nog een luttele 20 Euro per jaar naar het Wereld Natuur Fonds

En iedere keer dat ik er aan denk, vraag ik mezelf weer af, ""greenpeace??"" maar ik ben echt donateur van greenpeace. Eigenlijk vind ik greenpeace helemaal niet zo goed. Ze zijn in mij ogen veel te 'te'/fanatiek/aanvallend/agressief. Dit werkt denk vaak ook averechts. Maarja, soms zal het misschien helpen.
'Het doel heiligt de middelen'

Dus denk goed na voordat je een gesprek met me begint. Voor je het weet ben je ook donateur/lid. Voor meer informatie kunt u altijd op onze banners terecht ;-). Die zullen nog wat mooier moeten worden uitgewerkt, maar
"dat komt nog wel een keer"

Ik groet u allen

Sad, but true
Jessica bedankt voor het mailen van de songtekst ;-)
ook bedankt, Angie die toch minstens de halve songtekst in een smesje kreeg, en Jenny bedankt voor de link naar een pagina waar alleen maar goede songteksten opstaan ;-)

Heej heej
I'm your life
I'm the one who takes you there
heej heej
I'm your life
I'm the one who cares

they they
they betray
I'm your only true friend now
they they
they'll betray
I'm forever there

I'm your dream, make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
sad but true

I'm your dream, mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
you know it's sad but true

sad but true

you you
you're my mask
you're my cover, my shelter
you you
you're my mask
you're the one who's blamed

do do
do my work
do my dirty work, scapegoat
do do
do my deeds
for you're the one who's shamed

I'm your dream, make you real
I'm your eyes when you must stea
l I'm your pain when you can't feel
sad but true

I'm your dream, mind astray
I'm your eyes while you're away
I'm your pain while you repay
you know it's sad but true

sad but true


I'm your dream
I'm your eyes
I'm your pain
I'm your dream
I'm your eyes
I'm your pain
You know it's Sad but Truehate hate
I'm your hate
I'm your hate when you want love
pay pay
pay the price
pay, for nothing's fair

Heej heej
I'm your life
I'm the one who took you here
Heej heej
I'm your life
and I no longer care

I'm your dream, make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
sad but true

I'm your truth, telling lies
I'm your reasoned alibis
I'm inside open your eyes
I'm you

Sad But True
De Tandarts

Nou het was wel weer feest,
1545 aankomen, naar de wc en door naar boven tandenpoetsen. De hele fmilie heeft haast en reageert niet op mijn "we hebben nog tot half vijf hoor". 1603 zijn we dan bij de tandarts.

Na ongeveer 5 minuten komt er een oudmannetje binnen dat vriendelijk gedag zegt en gaat zitten lezen, dit zelfde mannetje word na een paar minuten geroepen, hij is aan de buurt. Echter heeft hij nogal wat gaatjes want het is namelijk al 1627 eer ik de tandarts een hand schud en plaats neem in de stoel. Deze zakt om 1628 naar beneden, om ver volgens om 1629 tegelijk met een "ziet er goed uit" weer omhoog te komen.

Ik dacht nog even, ""dat is makkelijk verdienen hè"". Maar toen kreeg ik me fluor voor de laatste keer in me mond gepropt.

Even wees ik me vader nog op het feit hoe handig de laptop was van de tandarts, en dat ik er ook wel zo één kon gebruiken voor mijn studie. Maar hij kon daar enkel om lachen... begrijpelijk ;-)

Dat was de tandarts, tot over een half jaar hè... 22 September geloof..

Ik groet u allen

dinsdag, februari 18, 2003

Vegetariërs zijn domme mensen
Een quote van me, die natuurlijk nergens over gaat

In ieder geval zijn het altijd leuke discussiës, natuurlijk zijn vegetariërs geen domme mensen, maar het is wel de beste en de leukste manier om een discussie met ze op te starten.

En zo begint ook meestal die discussie, mensen hebben het erover en terwijl ik langsloop of er naast zit en het hoor, gooi ik eruit: "Vegetariërs zijn domme mensen". En *boem* je zit middenin de discussie, zonder eerst 10 argumenten te moeten beluisteren en je beurt af te wachten.

Meestal begin ik dan zorgvuldig met mijn vragen, als in: Vegetariër of Veganist? Want als je iets doet, doe het dan goed!
Gevolgt door meestal een subtiele, ook vissen? Uit ervaring weet ik dat Vegetariërs vaak toch vissen eten, ja, die hebben een vrij leven gehad, en die zijn niet zielig geweest.
- Ik denk aan de vissen die een uur in een net hebben gehangen achter een boot en hierna levendig en al worden ingevroren -
Als je vis eet, moet je ook scharrelkip eten!!! En als je vegetariër ben, moet je geen vis eten.

Achja, een eindeloze discussie denk ik. Maar de vegetariërs hebben alleen zichzelf ermee. Natuurlijk is het initiatief goed, natuurlijk is het hun eigen keus en natuurlijk mogen ze het geheel zelf weten.
Maar ga niet andere mensen overtuigen van het feit dat je gelijk hebt, want dat heb je niet ;-)

Ik snap het wel, want in je eentje vegetarier zijn heeft geen nut, dan wordt er geen koe/varken minder door geslacht. Dus je moet mensen hebben die er hetzelfde over denken als jou!! Logisch.

Maar doe dan wat nuttigs met je initiatief, doe iets wat echt helpt, wat een boodschap heeft, waar andere mensen je in steunen en een bijdrage in kunnen leveren.
Of eet alleen scharrelvlees, en overtuig mensen daarvan, want daar heb je wel een hoop argumenten voor.

Maar het geeft niet, iedereen mag en moet ook zeker zijn eigen weg gaan en zijn eigen zin doen! Dat doe ik ook, dat is verstandig!


Vegetariërs zijn niet dom!!
Maar het is wel heel leuk om het te zeggen ;-)


Gegroet!
de Tandarts

Morgen is het zover, de tandarts. Ik las al eerder een paar log's van een stelletje mietjes. Die o zo bang waren voor die man.

Nou, ik niet!!
Niet dat de tandarts me grote vriend is, maar dat komt in ieder geval niet door zijn beroep. Het is alleen zo tijdrovend, moet ik daar weer helemaal heen om zo'n belachelijk tijd van 16 uur, meestal zelfs 1620 maar dit keer 16 uur. Nou bekijk het maar, ik ga er 1615 wel heen op de fiets ofzo. Die gast is standaard 30 minuten te laat, maar het liefst propt hij er nog wat minuten bij.

Vervolgens gaan we gezellig met ons gehele gezinnetje naar binnen, waarna ik als eerst plaats neem in "die o zo enge" stoel. Hij vraagt vriendelijk: "Mond open?" Waarop ik antwoord door mijn mond open te doen. Wat getik op me tanden en kiezen en met een spiegeltje me amandelen bekijken ofzo.

Vervolgens pakt hij de tandsteen-verwijderaar - of hoe dat tamme ding ook mag heten -, want tja, me vader is door hem doorverwezen naar een of andere 'specialist' die ze tanden zou verzorgen, dus hij kan het niet maken om het bij me pa in rekening te brengen, dan maar bij mij.

Als ik klaar ben en op wil staan, zegt hij nog even: "Volgende keer iets beter poetsen". Waarop ik weer met de zelfde leuke gedachte spinsels in me hoofd opsta. 'Volgende keer iets beter poetsen' zou namelijk verwijzen naar de volgende keer dat ik kom. Maar hij bedoelt hoogstwaarschijnlijk: "Het komende halfjaar iets beter je gebit verzorgen."

Achja, wat jij wil Mr. Lie. Ik heb nog geen gaatjes en ik vind het prima. 's Ochtend onder de douche poets ik uitgebreid me tanden en kiezen, maar 's avonds sla ik meestal over. Waarom weet ik niet, maar slapen met net gepoetste tanden lukt niet zo heel fijn in ieder geval ;-).

Natuurlijk moet ik nog een fluor behandeling, want ik ben nog geen 18 (jah ik weet hè! wrijf het er nog maar ff in;-)). Dit keer voor de laatste keer als het goed is, want in september ben ik wel 18 = ).

Dus als me moeder en me zus dan geweest zijn dan mag dat eruit, en dan kan ik wel vast naar huis gaan, maar dan kan ik net zo goed nog even op me ouwe man wachten. Dus dan doe ik dat maar.

Nou ik verheug me er nu al op, morgen uitschool lekker gelijk de douche in en de tandjes poetsen dan een half uur in die wachtkamer, want ja, ik ga toch wel om 16 uur van huis weg.. en daarna mag je dan een uur niets eten ofzo, what the fuck, weet je hoelang een uur duurt als je niks mag eten!!!


Nu ga ik in ieder geval eerst trainen, lekker hollen door de wollebrandt ofzo iets. Ik merk het wel.Ik groet u allen
Hulde, Hulde aan de Franse president Jacques Chirac

Jacques Chirac heeft zijn veto-recht in de VN gebruikt om de oorlog uit te stellen.

Hierop reageerde America niet zo blij, natuurlijk niet, bush wil vechten!!
Gelukkig heeft bush altijd goede ideeën, dus gaat nu heel america Frankrijk boycotten. Geweldig, ik wil dit niet missen. Toch maar niet naar Irak. Ik ga hier van dit mooie schouwspel genieten.

Ik zou eigenlijk wensen dat Sbs6 - want het is wel sbs6 niveau toch, of nog maar rtl4? - dit live uitzendt. Lijkt me geweldig, lekker met een biertje in de hand volgen hoe 'de gehele US' Frankrijk gaat boycotten.

niet dat ik pro-France ben en ook niet pro-Chirac, maar hij heeft tenminste wel kloten, als Balkenende een echte vent was. Dan stond hij op en zij - zoals heel mooi op een spandoek naast ze foto stond - "Gij zult niet doden"

Maarnee, iedereen is bang voor het grote boze America, dus we doen maar wat ze zeggen!!


Lekker zo door gaan Bush, verstandig joh!!


en weer,

groet ik u allen
Bier kan altijd!!
Jenny bedankt!! ;-)

Een hoogleraar Filosofie staat voor de klas.
Hij neemt een lege bokaal, vult deze met keien en vraagt volgens aan de klas: "Is de bokaal nu vol?"
Er wordt bevestigend geantwoord.

Dan neemt hij een handvol kiezelsteentjes en gooit deze in de bokaal, waardoor de steentjes tussen de keien door op hun plaats vallen.
Wederom vraagt hij: "Is de bokaal nu vol?"
En opnieuw antwoordt de klas bevestigen

hij een handvol zand en gooit dat in de bokaal. Nadat het zand z'n weg tussen de keien en de kiezels heeft gevonden, vraagt de Hoogleraar:
"En,is de bokaal nu vol?"
Andermaal wordt er bevestigend geantwoord.

"Wel," zegt de Professor, "de bokaal, dat is je leven.
De keien zijn de essentiële dingen in je leven: je vrouw, je gezondheid....
De kiezelsteentjes zijn de dingen die belangrijk zijn: je werk, je hobbies...
en het zand, dat zijn de extra's: luxe, een nieuwe wagen...

De filosofie die hierachter steekt is dat je eerst je leven moet vullen met de essentiële dingen, want als je begint met de extra's, het zand, dan is er geen
plaats meer voor wat echt belangrijk is. Zijn er hierover nog vragen?"

Staat er een jongen op in de klas, met in zijn hand een een blikje bier, hetgeen hij leeggiet boven de bokaal. Het bier vloeit tussen het zand, de steentjes en de keien door.


Moraal van het verhaal: hoe vol je leven ook is, voor bier is altijd plaats!
De Jas

Sinds Dinsdag 18 februari 2003 is het dan eindelijk een feit. Rig in een leren jas. Geweldig.

Me Pa heb al een tijdje een nieuwe en toen me jas laatst in de was zat heb ik zijn ouwe maar gepikt voor de hond uitlaten, en hij zat zoals de meeste leren jassen wel lekker, maar voor het eerst had ik ook het idee van; ""mwah, hij staat me wel"".

Dus die heb ik 2 dagen erna gelijk maar even naar school aangetest. En jahoor, hij zat ook best goed voor langere tijd.

Dus pa, die jas ben je kwijt *gnegnegne*

Magwaï alleen

Je leest het goed, binnenkort staat Rig er weer alleen voor op Magwaï. Onze 'vliegende hollander' gaat weer eens met ze dikke reet richting de States.

Nou Thmz, laterz!! Ik wens je een hoop fun toe, maar dat zal vast wel goed komen.

In deze periode zal ik dus loggen als een echte Pinguïn. Dus denk niet dat er minder gelogt zal worden, integendeel!!
We gaan er flink tegen aan, ik heb er zin in. Jij ook? Vast niet, want nu moet je iedere dag minstens 2x hierheen surfboarden om het bij te houden ;-)

Nouja, zo'n vaart zal het niet lopen denk ik... Maar ik geef jullie vast een voorproefje, van wat er de komende tijd met mijn inspiratie gaat gebeuren!!


Over een uur zal ook jij het weten;-)


Ik groet u allen!Tom, de tering! en tot ziens als je terug komt = )
Morgen ben ik weg,

morgen zit ik in Irak


Het menselijkschild

Jah, ik zou wel willen, tenminste dat denk ik. Het lijkt me geweldig om daar heen te vliegen, en daar gewoon op een strategische lokatie te zitten wat een doelwit is. Puur als protest, dat Nederland niet mee moet doen met die oorlog. En als ze het dan wel doen. Dan boeit het me ook geen fuck, schiet me dan maar af.

Maar de ambassade melde dat er nog geen visums waren uitgedeeld, en dat er nog geen acties als deze waren geplant, jammer. Zou het niet zo snel op me eigen houtje doen. Met een organisatie misschien wel. Maar nee, het zijn maar gedachte, dat weet ik ook wel, ik doe het toch niet. Zoals met zoveel dingen.

Je zit vast geroest, Je bent een robot.
Je doet omdat je het moet doen. Je bent omdat je het hoort te zijn. Je leeft omdat je het hoort te leven.

Ik heb der geen zin meer in, ik wil iets extreems doen, iets waar ik een kick van krijg, zonder drugs of alcohol. Gewoon 'Extreme-Sports', of iets in die richten.
weet jij het?1?


Ik groet u allen

maandag, februari 17, 2003

Beste Helpdesk,
Original Message from Lianne

Anderhalf jaar geleden ben ik van de versie Verloofde.exe 7.0 overgestapt op Vrouw.exe 1.0 en ik heb opgemerkt dat het programma een applicatie heeft geïnstalleerd genaamd Baby.exe 1.0 die heel veel ruimte inneemt op mijn harde schijf. Deze applicatie wordt niet genoemd in de gebruikershandleiding van Vrouw 1.0.

Bovendien installeert Vrouw 1.0 zichzelf in alle andere programmas en start zichzelf op zodra ik willekeurig welk ander programma open en saboteert op deze wijze de correcte uitvoering van andere programma's. Sommige programma's zoals AvondjeKroegMetVrienden 10.9, HeleNachtFeesten 2.5 en RustigZondagavondjeVoetbalVoorDeBuis 16.4 werken zelfs helemaal niet meer!

Daar komt nog bij dat een bepaald achtergrondprogramma (virus?)zichzelf auto-installeert (Schoonmoeder 1.0) waardoor óf het hele systeem vastloopt, óf Vrouw 1.0 ineens heel raar gaat doen. Het lukt niet om dit programma te des-installeren en dat is bijzonder ergerlijk, vooral als ik het programma ZondagochtendVrijen 3.0 wil uitvoeren. Het lijkt er zelfs op dat sommige onderdelen hiervan permanente bugs vertonen. Bijvoorbeeld, het commando pijpenopzateragavond.exe activeert niets meer.

Ik overweeg om weer gebruik te gaan maken van Verloofde 7.0, maar de desinstallatie van Vrouw 1.0 schijnt mij buitengewoon ingewikkeld toe, en ik kan niet inschatten welke consequenties dat zou kunnen hebben voor andere programma's zoals Baby 1.0 die, ik moet het toegeven, mij toch zeer bevalt.

Kunt u mij helpen?

Een ontmoedigde gebruiker.
Het antwoord van de Helpdesk luidde:
Antwoord Helpdesk

Geachte gebruiker,

Uw klacht komt regelmatig voor bij onze gebruikers, en heeft regelmatig een perceptiefout als grondslag. Vele gebruikers gaan over van Verloofde X.0 op Vrouw 1.0 met het verkeerde idee dat Vrouw 1.0 slechts een ontspannings- en utility-programma is. Vrouw 1.0 is daarentegen veel meer dan dat.

Het is een compleet Operating System, gecreëerd om al uw toepassingen te managen en te controleren. Het is vrijwel onmogelijk om Vrouw 1.0 te desinstalleren en te downgraden naar Verloofde 7.0 want er Verloofde 7.0 zal zich dan precies zo gedragen als Vrouw 1.0 hetgeen inhoudt dat het niet veel uitmaakt. Hetzelfde doet zich voor bij Schoonmoeder X.0. Deze programma's, van een oudere generatie, zijn afgeleid van Vrouw 1.0 en er doen zich vaak compabiliteitsproblemen bij voor. Deze toepassingen zijn slecht bestand tegen de moderne virussen, zullen al snel aangetast worden en vervolgens vanzelf verdwijnen.

Sommige gebruikers proberen de hele harde schijf opnieuw te formatteren om vervolgens VerloofdePlus of Vrouw 2.0 te installeren, maar dat kan grote complicaties hebben (zie gebruikershandleiding de paragrafen Alimentatie en Co-ouderschap). Belangrijk: indien u Verloofde 8.0 installeert, ga dan vervolgens niet onmiddellijk over op Vrouw 2.0 want de compabiliteitsproblemen die zullen ontstaan zullen complexer zijn dan met Vrouw 1.0. De versies Vrouw 3.0 en Vrouw 4.0 tenslotte zijn voor gevorderde en gespecialiseerde gebruikers, bovendien zeer duur en niet aan te raden voor normale gebruikers.

Mocht het u met geen enkel van deze systemen willen lukken, dan raden wij aan om Vrijgezel 1.0 of Trio 5.3 te proberen - maar eerder nog adviseren wij u gebruik te blijven maken van Vrouw 1.0 en er voorzichtig me om te springen. Ik persoonlijk maak al jaren succesvol gebruik van Vrouw 1.0 en kan u uit ervaring aanraden de hoofdstukken Frequently Asked Questions en Veelgemaakte Fouten te raadplegen.

Vrouw 1.0 is een zeer gevoelig programma en gaat onmiddellijk over op veilige modus bij fouten. Dat houdt in dat u zeer behoedzaam met het programma dient te werken, gegeven het feit dat bij Vrouw 1.0 van iedere fout die zich voordoet, willekeurig welke, de bron vermoedelijk bij u ligt. De oplossing ligt meestal bij het gebruik van het commando C:\SORRY.EXE zodra zich een onregelmatigheid voordoet. Probeer het gebruik van Escape te vermijden, evenals Backspace, want hierna zult u het paardenmiddel C:\SORRY.EXE/BLOEMEN/ALL moeten gebruiken om het programma weer te laten functioneren, en zoals u weet moet u dit niet te vaak doen. Vrouw 1.0 is een interessant programma, maar kan grote uitgaven met zich meebrengen bij onjuist gebruik.

Ik raad u dan ook aan om de uitbreidingsets Bloemen 5.0, Sieraden 2.3 ofwel WeekendCenterParks 3.2 aan te schaffen. U kunt hiervoor tevens gebruikmaken van JaSchat 14.7 of JeHebtGelijkLieverd 8.0. U kunt deze programma's downloaden van Internet: Hun resultaten zijn redelijk tot goed. Installeer nooit SecretaresseInMinirokje 3.3, Vriendin 1.1 of VanavondKomenMijnVrienden 4.6! Deze programma's werken niet in de Vrouw 1.0 -omgeving en kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan uw Systeem.

Om C:\pijpenopzaterdag.exe te laten werken dient u eerst andere commando's zoals C:\DIAMANTENHALSSNOER.EXE of C:\HAARDRONKENVOEREN.EXE uit te voeren.

Veel succes,


De Helpdesk
De Euro is kut

"De prijzen zijn met 4% gestegen", m'n reet!
Dat wil zeggen dat de gemiddeld, de prijs van producten in Nederland met 1,04 zijn vermenigvuldigd.
Hoe rekenen wij om van de euro (in de volksmond ook wel "uurau") naar de gulden? We delen het bedrag door 2,20371. Waar de 0,00371 begrijpelijkerwijs werd vergeten, werd de 0,20 helaas net zo makkelijk vergeten. Ik zie hier de prijzen dus al minstens met 10% omhoog gaan. Sommige bedragen (bijvoorbeeld boetes) vermenigvuldigen zelfs met de volle 2,20371 en blijven "de zelfde" prijs...De gulden was zo slecht nietThomas.
Latest News:

Server Work in progress
We're doing some work on the server and will have the site restored soon. Thanks for your patience.

Update We've run into a couple problems and are trying to get this sorted out as fast as possible. (12:25AM 2/16/2003) Everything should be resolved and running by Tuesday at the latest.

Braaf, Mr. Haloscan.