zondag, februari 16, 2003

Het Blokje

voor mensen die nog niets hebben om in te geloven, hier een optie.

Ik groet u allen

1 Biertje

Wat nou, als iedereen, gewoon iedere dag, één Biertje dronk.
Niet 10 niet 100, maar gewoon één.
Niet alleen in het weekend, gewoon iedere dag, iedereen, één biertje.

Dan zou de wereld er heel anders uit zien. Veel eerlijker ook. Want één biertje doet nog niets met mensen, tenminste, dat denken ze. Maar ik merk vaak genoeg om me heen dat mensen dingen gewoon veel makkelijker vertellen, en ook eerlijker zijn over wat ze vertellen. Ja, ook al na één biertje. Maar van één biertje wordt je nog niet agressief, ook val je nog geen andere mensen lastig.

Het is zo makkelijk, gewoon iedere dag, geen ontbijt, maar gewoon één biertje. Heerlijk toch. Van alcohol krijg je ook veel energie, dus is ontbijt niet meer nodig. En met één biertje op, mag je nog rijden, dus kan je gewoon naar het werk. Op je werk ben je veel eerlijker, want dat komt door dat biertje.

Zo zal alles veel soepeler gaan, veel sneller verlopen. Geen gezeur, iedereen blij. Zodus ook in bijvoorbeeld de politiek, waarin iedereen altijd moeilijk doet. Geef al die gasten één biertje voor ze naar hun werk gaan. En het zal gezellig zijn in de Tweede Kamer!! Alle mensen zijn blij met hun werk. Iedereen is heel de dag vrolijk en blij.

en dit alles, door 'slechts':

1 Biertje

zaterdag, februari 15, 2003

Waarom rokers en allochtonen op elkaar lijken

De niet rokers kennen het allemaal; het regent pijpenstelen en je staat in een bushokje op de bus te wachten. Dan komt er nog iemand in het bushokje staan, na nog geen minuut wachten wordt deze persoon lichtelijk nerveus, en jawel, daar komen de sigaretten al. Een verse sigaret wordt opgestoken, de roker inhaleert eerst diep en ademt vervolgens uit. Op dit moment weet je dat binnen enkele seconden het snijdende aroma van de kankerverwekkende sigarettenrook je neus zal binnendringen om door te gaan naar je longen. Je voelt de woede in je opborrelen; moet dit nu? Je staat voor een vervelende keus, of je gaat ruzie zoeken met een altijd koppige roker, die niet inziet wat voor kwaad hij aanricht met een onschuldig sigaretje, of je gaat buiten in de regen staan. Een derde optie is natuurlijk om de geur des doods te dogen. De laatste optie is er niet een die ik zou kiezen, een vervelende discussie die op niets uit zal lopen mijd ik liever, dus dat wordt in de regen staan.Rokers zijn egoïstisch. Ze kiezen voor zichzelf en het raakt ze niet hoe andere mensen daar over denken. Probeer een discussie aan te gaan en je komt altijd op hetzelfde uit. De roker vindt roken gewoon lekker, dus moet het kunnen. Niet rokers snoepen immers ook, en dat is precies het zelfde want dat is ook slecht voor je. Fout. Met snoepen val je niemand anders lastig. Met roken toch ook niet? Van meeroken krijg je écht geen kanker..De vergelijking. Ik heb een zenuwentrekje; ik moet mijn tenen een beetje hoger hebben dan mijn hiel. Daarom ga ik op een bushalte altijd met m'n voet op iemand zijn teen staan. Daar doe ik toch niemand kwaad mee? Waarom zou ik in de naam des Herens, niet mijn voet op andermans teen mogen laten rusten?Juist, het leidt tot irritatie.Een roker weet echter op het moment dat de discussie begint al dat hij eigenlijk heeft verloren, dat dwingt hem in de verdediging. Dan krijg je de dooddoeners; de argumenten die een discussie vast zetten. "Ik vind het."Waarom dan? Waarom stelt een roker zich niet socialer op? Het antwoord is misschien niet zo simpel, maar het is uiteindelijk natuurlijk frustratie. De roker voelt zich aangevallen. Rokers zijn tegenwoordig een minderheid. Net als allochtonen voelen ze zich gediscrimineerd, en dus hebben ze net als allochtonen zo iets van, waarom zouden wij sociaal zijn tegen de meerderheid als de meerderheid ook niet sociaal is tegenover ons? Ze willen immers ons standpunt net zo min zien.Als één iemand zich asociaal tegenover 3 personen opstelt, en die drie personen stellen zich ook asociaal tegen die ene persoon op, is dan die ene persoon niet 3 keer zo asociaal als die 3 personen?

15 Februari -

Demonstratie tegen oorlog!!


vrijdag, februari 14, 2003

Excuses aan al me "fan's" ;-)

Me internet lag er 2 a 3 dagen uit, dus ik ben een tijdje niet online geweest. Ik merkde dan ook gelijk overal (vooral op de HU-borrel) dat ik ontzettend achterliep op alle weblog's!! Bij deze hebben jullie allemaal antwoord op de vraag waarop jullie al 2 dagen met jullie handen in jullie haren zitten te wachten, waarom?.

Ook waren de template's omgetoverd, veranderd, aangepast, gewist, en meer van dat soort dingen. Dit viel me ook al op bij Wriemelbeessie.

Ik ga nu snel eten, want me vader heeft iets overheerlijks gekookt. Moeten we altijd nog maar afwachten. En daarna heel hard trainen. Gevolgt door nog een - hoogstwaarschijnlijk rustige - bardienst. Oftewel, U hoort nog van mij.

Ik groet u allen,

woensdag, februari 12, 2003

Saddam Enrages Bush With Full Compliance

WASHINGTON, DC—President Bush expressed frustration and anger Monday over a U.N. report stating that Iraqi president Saddam Hussein is now fully complying with weapons inspections. "Enough is enough," a determined Bush told reporters. "We are not fooled by Saddam's devious attempts to sway world opinion by doing everything the U.N. asked him to do. We will not be intimidated into backing down and, if we have any say in the matter, neither will Saddam." Bush added that any further Iraqi attempt to meet the demands of the U.N. or U.S. will be regarded as "an act of war."Dit geeft wel erg mooi de Amerikaanse instelling tegenover Irak weer.Groetjes!

Thomas

maandag, februari 10, 2003

Frank Boeijen - Zeg me dat het niet zo is
Ik weet ook niet wattie op me lijst doet, maar hij kwam langs. En ach, doe es gek!


Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet waar is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet waar is

Ga je mee, vanavond naar ons lievelingsrestaurant
Een tafel voor twee
Ik heb gebeld, ze weten er van
En we drinken, totdat de zon opkomt
En we vergeten
De oneerlijkheid van het lot

Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet waar is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet zo is
Zeg me dat het niet waar is

Kom we gaan, trek je jas aan
Anders wordt het te laat
Kom eens hier
Ik hou je vast
Ik laat je nooit meer gaan
En ik vertel je, een grap, die je laat huilen van de lach
En we vergeten
De blikken van de mensen in de stad

We doen net alsof het niet zo is
Alsof het niet zo is
Alsof het niet waar is

We doen net alsof ze gewoon verder leeft
Als of ze gewoon verder leeft

Zelfs,

als het niet zo is