zondag, februari 09, 2003

De kat die de hond vermoorde

Vroeger toen ik klein was. Toen was alles goed. Alles was fijn, alles was leuk. Je mocht de hele dag lang spelen. Als je moe was ging je slapen, en als je moest slapen als je niet moe was dan ging je natuurlijk zo te keer dat je niet wou slapen tegen je ouders dat je binnen 5 min wel moe was. Waarna je ouders rustig antwoorde: Zie je nou wel, je was wel moe.
Toen was je nog klein.

Langzamerhand, word je wat groter. Dat is de heel richtlijn van het leven. Alles gaat richting de dood. Mensen die van zichzelf vinden dat ze heel positief denken zullen me willen verbeteren en zeggen nee hoor: 'Alles bloeit op, tot op het hoogste punt waarna je rustig en kalmpjes aan afsterft'.
Ja, dat kan ook. Feit blijft, je wordt steeds groter, en je gaat dood.

De eerste twee groepen op de basisschool mag je nog voluit spelen, dingen doen die je leuk vind. Jezelf vermaken en vriendjes maken. In de derde groep, de vroegere eerste klas. Ga je dan leren schrijven, leren lezen. En nog veel meer andere dingen die belangrijk zijn in de maatschappij van tegenwoordig. Je groeit uit tot een heuse Scholier waarna je naar de middelbare school mag. Afscheid van de oude (-vertrouwde-) basisschool wordt genomen, en je stapt een nieuwe wereld in.

Voor mij persoonlijk betekende dit een stuk verder fietsen. Leuk! Ik vond fietsen nooit erg, en dat vind ik nog steeds niet. Soms hoor je wel eens verhalen over de Brugklas, je zou gepest worden. Of er nog niet bijhoren. Dat soort verhalen. Dus met een beetje angst ga je de eerste schooldag naar school. Met een trotse glimlach op je gezicht stap je het lokaal binnen en begroet je je zo gehete mentor.
Aan het eind van de middelbare school, tenminste, als je dat haalt. Dan ben je klaargestoomt. Je hebt je Diploma op zak. Niet je eerste natuurlijk want je hebt al verschillende diploma's behaalt, van je veterdiploma tot aan je 8e zwemdiploma. dan wel een certificaat in een andere sport.

Dan ben je school zat. Dus je gaat studeren.
Je haalt al je jeugddromen naar voren, maar je kan niet meer bedenken wat je ook al weer wou worden, hè verdorrie! wat vervelend! Dus je kiest een opleiding die je het meest aanspreekt, wat je leuk lijkt en natuurlijk ook een beetje waar je goed in bent!
Ook kan je gaan reizen. Een jaar naar Australië, een wereldreis. Of je gaat gelijk werken, geldverdienen. Dingen doen die je leuk vind, en proberen te groeien in een bedrijf, dan wel niet op een leuke positie gaan zitten en dag in dat uit daarzo jezelf vermaken.
Andere gaan dit pas na het studeren doen.

Maar uiteindelijk. Uiteindelijk gaat iedereen een keer werken (right). En daarmee een pensioen opbouwen, of je eigen pensioen regelen. Heerlijk toch, dat vooruitzicht. Lekker van een Pensioen genieten. een beetje hobby'en. Zeeën van tijd. En genoeg leuke dingen om te doen!
Je vermaakt je prima.

Tot op een dag, je zo ver bent. Je mag gaan.
God, dan wel Allah. Beide ook wel bekend als het noodlot. Of gewoon een duidelijk 'iets'. Feit blijft, je mag erheen. Tenminste, dat is maar speculeren. Het enige feit is, dat je hier wegmag. Op een vredige manier. Volgens de wetten van de natuur. De oudste gaan het eerst. De sterkste en de jongste mogen nog blijven.
En dan ben je weg. Dan lig je onder de grond, sta je op een openhaard, of ben je uitgestrooid boven de zee, over het strand of een andere voor jou dan wel voor je familie 'heilige' plek.

Verdriet komt naar boven bij de mensen die je hebt achtergelaten. Of moet ik zeggen bij de mensen die zijn achtergebleven.
Een verdriet dat ook uit twijfel bestaat. De twijfel van het ooit wederzien. De twijfel van 'hoe is het daar'. De twijfel van 'Hoe gaat het met hem/haar'. En de emotie van hem/haar hierzo missen.

Ooit, ooit zullen we het allemaal weten. Wat is er daar, wat gebeurt er daar, is er wel een daar? Dan is al onze twijfel ontnomen, enzo dus ook een stukje verdriet. Enkelt de emotie van het 'hun hier missen' bestaat dan nog. Tenminste, als er iets is.
Voor mij niet.

In mijn ogen houdt het op. Het houdt op bij de dood. klaar. finish, gefeliciteerd.U deed er 83 Jaar 200 Dagen 63 Uur 25 Minuten en 18 Seconden over om dit doel te bereiken. U komt niet in het Godness Book of Records. Helaas.
Zelf hoop ik echter niet dat ik er zolang over doe. Maarja, zo kijk ik nu op het leven, misschien wordt dat wel bijgesteld tijdens je levensduur. Ik denk het wel.

Het mooie van de gedachte dat het ophoudt bij de dood is dat je het op veel situatie's kan betrekken. Maak er wat moois van nu het nog kan. Op een gegeven moment is het klaar, dan ben je er vanaf. Maar dan kan je het niet nog eens over doen, zorg dus dat je het naar je zin hebt hier,

dan kan je met een glimlach op je gezicht wegzakken richting de Aarde of richting het vuur .

Spiders

The piercing radiant moon,
The storming of poor June,
All the life running through her hair,

Approaching guiding light,
Our shallow years in fright,
Dreams are made winding through my head,

Through my head,
Before you know, Awake,

Your lives are open wide,
The V-chip gives them sight,
All the life running through her hair,

The spiders all in tune,
The evening of the moon,
Dreams are made winding through my head,

Through my head,
Before you know, Awake

(SOLO)

Through my head,
Before you know,
Before you know I will be waiting all awake,

Dreams are made winding through her hair,
Dreams are made winding through her hair.Best nummertje van de jongens van System of a Down;
ook erg lekker om te spelen (vind ik als gitarist iniedergeval) ..

Groetjes,

Thmz

zaterdag, februari 08, 2003

Irak

Ik hoor'm nogal veel de laatste tijd, die uitspraak van Einstein, dat'ie niet weet met wat voor wapens de 3e wereldoorlog wordt gevochten, maar dat de 4e met stokken en stenen zal zijn. Dit verwijst natuurlijk naar de kernwapens en de kernoorlog die in die tijd dreigde.. (dreeg?) (oftewel die slaat nergens op, met betrekking tot de oorlog met Irak, maar goed)


Ik ben ook mijn vertrouwen in de medemens verloren. Maar dat was ik al eerder. Toen eerst Bush tot president werd verkozen, en toen, in ons eigen landje Balkenende tot premier, was mijn vertrouwen op.


Bush moet heel blij zijn geweest toen'ie de steun van Balkenende toegezegd kreeg. "Gee, thanks, now we have 500002 F16s!"


Mensen die denken dat geen oorlog nog een optie is zijn dom. Natuurlijk komt er oorlog, dat had je al kunnen weten toen Bush aan de macht kwam. Dan hoef je het er natuurlijk niet mee eens te zijn.. Bush heeft een mooie smoes gekregen toen z'n torens omvielen. Hij vecht nu een "war against terr", en als het moet bombardeert'ie ook Europa daarvoor plat. "You're either with the United States, or you're against!" hop, iedereen pakte snel z'n pistooltje en rende naar Afghanistan. Over de massamoorden die daar plaatsvinden hoor je niets meer. En ja, zelfs door Nederlandse F16s, hoorde ik laatst in het nieuws. "Tenminste 1 van de 4 geloste bommen waren raak!", nou dat klinkt niet zo positief in mijn oren..

Over de aanslag die 11 september in Israel gebeurde hoorden we trouwens ook niet veel. Kijk sowieso is naar wat er daar gebeurd, de Israelische regering is ook niet zo netjes hoor..Maar goed, oorlog zit in onze aard.Als mensen niet meer weten hoe ze een situatie op moeten lossen gebruiken ze geweld; oorlog is een kenmerk van domheid.Er zijn een hoop domme mensen op deze wereld..Groetjes,

Thmz

Het vergaan van de mensheid, het voortleven van de wereld!! (2)

Ik was weer eens even op zoek naar informatie over Irak, maar ik was al snel uitgezocht. Door een of andere reden werd ik plotseling ontzettend misselijk.
'71 procent Nederlanders voor Irak-oorlog'
Eveneens een meerderheid - 51% - vind dat Nederland alleen van de zijlijn moet meedoen.
Ik heb het vertrouwen in mij medemens totaal verloren, dit bericht kwam op mij over als. Er is nog maar Maximaal 29% van de Nederlandse bevolking die zelfdenkt!!

Om even bij het onderwerp te blijven, oorlog: en als er dan toch zo perse oorlog moet komen! dan vind ik toch ook wel tot dit van de zijlijn moet gebeuren.

Zo las ik bijvoorbeeld woensdag de 5e februari in de Metro:
Britse en Amerikaanse grondtroepen hadden luchtsteun nodig, hierop stuurde zowel Nederland als Denemarken beide 2 F-16's.

Terwijl ik dit las dwaalde mijn gedachte al weer af.
Dit waren 4 F-16's 4 gehele F-16's die de mogelijkheid hadden om met Laserkanonnen te schieten. Even dacht ik nog aan een telfout van de Journalist. Maar toen bedacht ik me dat dat toch haast niet mogelijk was, op 4 langs vliegende vliegtuigen.
Nou, dit is volgens mij toch een behoorlijke zijlijn.

Goed, misschien ligt het wel allemaal aan mij, misschien komt het wel door mijn kijk op het leven, en is het heel gewoon dat je in deze tijd voorstander bent van oorlog tegen Irak. Want ja er zijn chemische wapens gevonden.

Hallo? 'wake up!!!' dit had ik jullie ook wel kunnen vertellen, dat die wapens er waren! Maar dat is nog geen reden voor oorlog!
Steeds meer ga ik hopen dat Amerika deze oorlog gaat verliezen. Irak, gooi dat land aan de andere kant van de oceaan maar plat!! Niet alleen de arrogantie van Mr. Bush, niet alleen de arrogantie van Amerika, maar zelfs dat van Europa gaat me nu toch echt te ver!! Ik geloof dat de Franse de enige zijn die nog zeggen dat oorlog volgens hun het 'uiterste middel' is. Nou vooruit, dan ben verhuis ik maar naar Frankrijk, maar wat een kuttaal spreken ze daar!
Oorlog is helemaal geen middel!! Ook geen uiterste!
Oorlog raakt de economie, oorlog raakt de burgers.
Ok, grote uitvindingen worden ook gedaan in de oorlog, maar dat is geen rede tot oorlog voering!

Oorlogen zijn altijd begonnen door dictaturen, mensen die meer en meer macht wilde hebben. Of die de hele wereld naar hun hand wilden zetten!! (Lees mijn gedachte: en zie me denken aan Bush)

Wapens zouden niet alleen mensen moeten vernietigen, maar ze zouden alles wat door de mens gemaakt is moeten vernietigen!! Al die lelijke betonnen gebouwen! Alles.

Het vergaan van de mens!! en alles wat door de mens gecreëerd is. Het voortleven van de wereld

8 mile trailer park

Ik wil me eerst even bij Rig aansluiten; ik wil niet zeggen dat ik fan ben van Eminem, maar ik heb altijd respect voor zijn werk gehad. Ik weet dat heel veel mensen het een sukkel vinden, dat moeten ze zelf weten, ik ben het daar niet mee eens. Iemand die zulke teksten kan verzinnen moet toch zeker een bepaalde mate van intelligentie hebben. Ik persoonlijk waardeer alle muziek waar oprechte emotie in zit en dat zit zeker in zijn muziek.onstnappen

Heb jij dat nou ook wel is? Dat je gewoon weg wil van alle onzin hier? Nou ik wel. Nu heb ik een dillema want die kans is me toegeworpen... Laat ik al mijn verantwoordelijkheden in Nederland achter? Al mijn vrienden en familie? pff ik weet't niet hoor..Tot slot een stukje in't Engels. Ik heb dit geschreven toen het net uit was met m'n ex. Het gaat over het gevoel dat je na een mislukte relatie hebt, na het verdriet en de woede.. ik hoop dat er mensen zijn die het kunnen waarderen ;)SleepI'm tired. My mind is tired. I'm glad that I can go to sleep soon. I close my eyes and drift off into a peaceful sleep. I dream. I dream of you, being together with you. In my dream, there is no distance. We are dancing, there is no music but we are dancing in the sun, on a big field. There is grass. You can't see far, because it's white around us. Not misty white, brilliant white. Light in every colour, making white. It's beautiful. You look beautiful. I sit down with my knees on the short grass, it's about three inches. You sit down with me, I have my arms around you and feel your warmth. We're close. I hold you close. As I kiss your lips softly, suck on your lip, the white draws in on us. Now there's just your lips and the white. It all melts into one feeling.. It's a sad feeling. A 'could-have-been' feeling. When I lost hope, life lost its purpose to me. It's sad but I can't seem to care anymore. I lie down with my back in the grass. You're gone.. I'm not sure if you've ever really been there. I can't really see anything but white anyway. I don't care, I never thought life could lose its meaning like that. I realize there wasn't really any grass. I realize that the white was black all along.laturrz


Tom


PS. Ik ben ziek, dat verklaard mijn wat willekeurige keus van onderwerpen ;)vrijdag, februari 07, 2003

Lose Yourself
Om even in de juiste stijl te blijven

Look, if you had one shot, one opportunity
To seize everything you ever wanted-One moment
Would you capture it or just let it slip?

His palms are sweaty, knees weak, arms are heavy
There's vomit on his sweater already, mom's spaghetti
He's nervous, but on the surface he looks calm and ready
To drop bombs, but he keeps on forgettin
What he wrote down, the whole crowd goes so loud
He opens his mouth, but the words won't come out
He's chokin, how everybody's jokin now.
The clock's run out, time's up over, bloah!
Snap back to reality, Oh there goes gravity
Oh, there goes Rabbit, he choked
He's so mad, but he won't give up that
Is he? No
He won't have it , he knows his whole back city's ropes
It don't matter, he's dope
He knows that, but he's broke
He's so stacked that he knows
When he goes back to his mobile home, that's when it's
Back to the lab again yo
This whole rap shit
He better go capture this moment and hope it don't pass him

You better lose yourself in the music, the moment
You own it, you better never let it go
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime yo

The soul's escaping, through this hole that it's gaping
This world is mine for the taking
Make me king, as we move toward a, new world order
A normal life is borin, but superstardom's close to post mortar
It only grows harder, only grows hotter
He blows us all over these hoes is all on him
Coast to coast shows, he's know as the globetrotter
Lonely roads, God only knows
He's grown farther from home, he's no father
He goes home and barely knows his own daughter
But hold your nose cuz here goes the cold water
His bosses don't want him no mo, he's cold product
They moved on to the next schmoe who flows
He nose dove and sold nada
So the soap opera is told and unfolds
I suppose it's old potna, but the beat goes on
Da da dum da dum da da

You better lose yourself in the music, the moment
You own it, you better never let it go
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime yo

No more games, I'ma change what you call rage
Tear this mothafuckin roof off like 2 dogs caged
I was playin in the beginnin, the mood all changed
I been chewed up and spit out and booed off stage
But I kept rhymin and stepwritin the next cypher
Best believe somebody's payin the pied piper
All the pain inside amplified by the fact
That I can't get by with my 9 to 5
And I can't provide the right type of life for my family
Cuz man, these goddam food stamps don't buy diapers
And it's no movie, there's no Mekhi Phifer, this is my life
And these times are so hard and it's getting even harder
Tryin to feed and water my seed, plus
See dishonor caught up bein a father and a prima donna
Baby mama drama's screamin on and
Too much for me to wanna
Stay in one spot, another jam or not
Has gotten me to the point, I'm like a snail
I’ve got to formulate a plot fore I end up in jail or shot
Success is my only motherfuckin option, failure's not
Mom, I love you, but this trail has got to go
I cannot grow old in Salem's lot
So here I go is my shot.
Feet fail me not cuz maybe the only opportunity that I got

You better lose yourself in the music, the moment
You own it, you better never let it go
You only get one shot, do not miss your chance to blow
This opportunity comes once in a lifetime yo

You can do anything you set your mind to, man
Respect Eminem,
8 mile

Vanmiddag weer eens sinds lange tijd in een bioscoopstoel gezeten, dan wel in een niet al te grote zaal, maartoch.
8 mile. Veel had ik er niet van verwacht, het verhaal kende ik al, dus het leek me nog al voorspelbaar. Toch leek het me wel een leuke film. Er draaide ook niks anders om 1430, dus de keuze was snel gemaakt tussen Eminem en the Spy Kids II.
Ik heb me erg vermaakt tijdens de film, het was een goede film en erg leuk om te zien dan wel horen. Want na Punk-rap, is Eminem toch wel de beste rapper ;-).

Het enig dat ik verder nog kwijt wil is dattie wel erg snel klaar was met ze meisje samen achterin de Staalfabriek ;-) niet helemaal goed voor ze reputatie leek me zo.

Als ze volgende film beter wordt als ze debuut film, dan zal ik daar ook wel naar toe gaan denk;-).


Nu eerst maar trainen!!

Ik groet u allen!

donderdag, februari 06, 2003

Sociale Problemen

Iedereen heeft ze, ga me niet vertellen dat je nog nooit een sociaal probleem hebt gehad!
Nou, ik in ieder geval wel, iedere dag wel één. Is het niet dat ik mezelf betrap op een gedachte die niet past in het denken van ons Nederlandse Sociale stelsel, dan is het wel een uitspraak die ik gister gedaan heb en waar ik vandaag op terug kijk als 'dat had ik beter niet kunnen zeggen'.
Nou gisteravond, kwam er een behoorlijk probleem voor mij bij! Eigenlijk is het een hele simpele keus, zoals Richard mij ook al vertelde ;-). Maar probeer je even in te leven in de situatie!

Al drie (of is het meer?) maanden lang ben je bezig om een mhuu-pagina in je bezit te krijgen. Maarja, zo'n dikke maand geleden heb ik de hoop toen toch maar opgegeven. En met een groot vertrouwen in mijzelf begon ik vol enthoussiastme aan deze knutsel-pagina.
Ongeveer 3 weken lang, zag het er niet uit. En was het een beetje verhaaltjes schrijven en meer niet. Maar een mens heeft ook wel eens vakantie. Dus vol goede ideeën begon ook mijn vakantie, niets werken, gewoon vakantie.
Toen heb ik gelijk maar eens me site onderhanden genomen! en nee, het is nog niet af. Maar het begint al te vlotten. Als haloscan nou weer eens leden toeliet, dan kon je hier ook nog op al dat ge-blaat reageren.

Gister echter, begon job inene tegen me aan te mhuu-en, met zijn geweldige vraag: "ja of nee?". Na wat onduidelijk heen en weer gooien van het balletje maakte ik hem duidelijk dat ik in zo'n situatie natuurlijk voor de 'ja' kies. Omdat ik nou eenmaal wel van een risico'tje hou!
Op deze ja gaf hij me de volgende link; mhuupet.mhuu.nl.

Zoals jullie dus wel begrijpen, betekende dit een mhuu-pagina ;-). Eentje die natuurlijk geheel ontworpen is door Job. Waar ik net als in het begon op deze site, een verhaaltje tik het post en dan onder uit ga zitten wachten. Het enige voordeel is dat mensjes daar ook kunnen reageren, alhoewel dat meestal niet veel zinvols is = ).

Voorlopig zal ik samen met Thmz gewoon hier blijven posten! Waarschijnlijk zal ik af en toe ook een verhaaltje op me eindelijk-vergaarde-mhuu-pagina tikken.

Ik laat het u horen..

Gegroet!!


Sommige dingen moet je gedaan hebben

Je kent het wel, een ritje met de TGV, op het Empire State building gestaan hebben, een hete nacht met een tweeling.. van die dingen die je gedaan MOET hebben. Nou, ik ging er is even op uit om ook zo iets te doen.Ik moet erbij vertellen dat ik een speedfreak ben. Dus, snelle dingen hebben altijd mijn voorkeur. Nou ben ik vorig jaar al in de TGV geweest, en ik kan je zeggen, dat is snel, maar er is natuurlijk nog een hogere klasse: commerciele straalvliegtuigen.Het snelste wat ik ooit van m'n leven ben gegaan was in een grote dikke Boeing 747-300 van de KLM. Een kleine 1108 km/h. De hoogste acceleratie kwam uit een wat kleinere Boeing 737-500 van British Airways.Maar nu heeft British Airways het ultieme snelheidsmonster dat toegankelijk is voor het publiek. In 3 en een half uur van London Heathrow naar Kennedy Intl. New York. Op 20 000m hoogte over de rand van de Stratosfeer vliegen, waar je de ronding van de aarde aan de ene kant ziet en het diep donkerblauwe van de ruimte aan de andere kant. Dit alles met 2175km/h of twee maal de snelheid van het geluid; zo snel als een kogel. Wie wil dat nou niet meemaken? Nou; ik wil iniedergeval.En wat trok mijn aandacht? Een speciale aanbieding! Hee, da's leuk! We gaan onmiddelijk kijken...En jawel, daar komen de voorwaarden voor de vlucht: Om te beginnen steigt de concorde niet op van Schiphol. Ben jij gek? Die Turken achter schiphol zijn nu al aan het klagen dat ze door de herrie niet meer weten aan welke kant Mekka ookalweer ligt. Dus eerst op London Heathrow komen. En nee, daar vliegt easyJet niet heen, dus dat kost zeker 50 euro voor een ticket naar London Gatwick, en dan moet je vervolgens met de trein (??) op Heathrow komen, of met de bus.. zeg het maar.. Maar ok, dat zijn nog maar de kleine uitgaven, moet kunnen... Ik ga er trouwens maar even van uit dat je ouders je naar schiphol brengen voor de makkelijkheid, dus die rekenen we maar niet mee als kosten. Trein tussen Gatwick en Heathrow? Een kleine 20 pond.. dus nog is 30 euro erbij.. wel retour allemaal, trouwens. We zitten op de 80, hou je 't ff bij? Maar nu komt toch echt de aanbieding, die houdt in: we vliegen met de Concorde naar New York en met een normaal vliegtuig weer terug. Ja joh, dan hebben we er in gezeten, toch? Precies. Kost 1919,- euro. EXCLUSIEF belasting! Nou, die komt meestal neer op een eurootje of 70,-. We sluiten natuurlijk geen verzekering af want we zijn de onoverwinnelijke toerist en dat kost ook maar weer allemaal geld.. we blijven 5 nachtjes in New York, want we willen natuurlijk wel alles zien. Hotel: $150 per nacht in een normaal hotel in een niet al te goede kamer in Manhattan, tegenover het United Nations gebouw. Tellen we nog mee? Dat is $750,- De dollar staat een beetje laag, maar zeg maar 700,- euro. (m'n alt knopje doet lomp dus ik krijg het Euro tekentje niet.. alt+5 ja, ik weet waar die zit) Da's in totaal 2769,- euro. En dan hebben we nog NIETS in Manhattan bezocht, bovendien hebben we een gratis limozine ritje van het bedrijf van onze pa naar het hotel gekregen, want die had ik nog even niet meegerekend.Nou, ik kan het lang of kort brengen, toen ik het uiteindelijke bedraag van 3000 euro had berekend hoefde het voor mij niet meer zo. Ik ga wel bij een bedrijf werken waar ik veel voor moet vliegen, en dan kijk ik m'n baas wel is lief aan, die zijn frequent flyer miles en platinum upgrade cards dan eindelijk is goed mag besteden..Iemand geïnteresseerd in een ritje naar Parijs met de TGV van de zomer? Een dagje naar London met easyJet misschien? Dan ben je er tenminste voor €100,- (Hij doet het! :), mijn email adres is Lister@tiscali.nl en mijn msn ook.Groetjes,

Thmzz

woensdag, februari 05, 2003

Gelijkheid in het Openbaar Vervoer

Zoals wel vaker in het openbaar vervoer, zit ik me te vervelen in de bus, tram dan wel trein. Nadenkende over het leven, filosofisch als ik ben. Vandaag de dag, bleef ik echter een stuk dichter in mijn omgeving, en hield het bij het openbaar vervoer.
Bussen zijn altijd met mij, Trams mogen me niet zo!
Waarom de Trein zich zo neutraal opstelt weet ik ook niet, zal wel door de gevarieerde dienstregeling van de NS komen.
Een bus haal ik altijd precies, makkelijk of voldoende. Een tram haal ik altijd na 15 minuten wachten of na 1km. sprinten.

"" Aaah, nog 1 min. dat haal ik makkelijk ""
** loopt op de tram af, en drukt op het knopje 'openen' **
Helaas voor mij gebeurt er niks, vrij logisch ook, de trambestuurder had de deur al vergrendelt en reed (lees: gaf in zichzelf lachend snoeihard gas en reed) vlak voor me neus weg.
Zonder te schelden, vooral zonder te schelden, loop ik rustig naar de volgende tram en ga erin zitten.
Toen gelukkig na een korte 3 minuten de trambestuurder alweer instapte begon de rit. Waardoor mijn gedachte gangen op hol sprongen.

Zinnen als:
- Kon hij niet 10 seconde wachten.
- Hij had ze spiegel toch uit.
- Als ik een oudvrouwtje was stopte die wel.
- Ik ga een klacht indienen, hij was nog te vroeg weg ook.

en
- Waarom altijd die pokke-tram.
Schoten door mijn hoofd.

Even stond ik stil bij de gedachte over het oude vrouwtje. Ik dacht eraan dat ik zo'n oud dametje was. En ik had mijn man enkele jaren geleden verloren. Wel was ik in goede staat en kon ik prima voor mezelf zorgen. Na 's ochtend te zijn opgestaan ben ik na een fris ontbijt voor de TV gaan zitten. Als ik daar eenmaal zit en ik heb al mijn mooie speelfilms die ik gisternacht heb opgenomen afgekeken heb, schakel ik over naar mijn dagelijkse ochtend series.
Als ik niet meer zonder mijn bril de ondertiteling kan lezen besluit ik even de stad in te gaan, gezellig, even winkelen en een frisse neus halen, het is toch mooi weer.
Dus ik kleed me goed aan en pak me boodschappenwagentje dat ik makkelijk op wieltjes achter me aan kan slepen. Zo loop/slenter ik richting de tramhalte.
Zodra ik bijna bij de tramhalte aankom, zie ik daar een tram aankomen. Ik wil, enthoussiast als ik ben, die tram graag halen. Want ik heb namelijk niet de hele dag de tijd, komnou!! Dus ik wuif vriendelijk naar de trambestuurder en probeer duidelijk te laten zien dat ik me best doe zo hard mogelijk mezelf richting de tram voorttebewegen.
Maarja, die eikel van een bestuurder rijdt al weg en dat terwijl ik nog maar nauwelijks 50 meter hoefde!! Schandalig gewoon.
Uit verveling (want ja je moet toch wat op zo'n dagelijkse dag) pak ik mijn potlood uit me binnenzak, tesame met mijn kladblokje. Geïrriteerd schrijf ik het nummer van de tram op mijn kladblok, ook noteer ik de tramlijn, de datum en het tijdstip. Zo, dat wordt een duidelijke klacht, gnegnegne.

Ja, terugtredend in mijzelf denk ik: "ik snap dat vrouwtje wel". En om diezelfde reden, stopt ook iedere trambestuurder voor een oudvrouwtje. Enkelt omdat deze dame de rest van de dag toch niks beters te doen heeft als een klacht indienen. Ergens moet helaas dat tijdverlies worden gecompenseerd, en natuurlijk is dat niet in de bestuurder zijn eigen pauze! neehoor, we rijden bij die jongeren wel gewoon voor hun neus weg, scheelt weer een hoop gewacht voor mij. niet voor hem, gnagnagna.
En tuurlijk, ik ben de beroertste niet, ik wacht wel even hoor. Ik dien geen klacht in, ik snap de situatie volledig. Maartoch roep ik alle bestuurders van het openbaar vervoer op voor gelijkheid binnen het OV.
onder de actie:
STOP ook voor jongeren of STOP NIET!!
zal ik voor gelijkheid streven. Ik roep alle jongeren op dit duidelijk te laten merken!! Als een tram voor je neus wegrijdt noteer dan alle gegevens en dien een klacht in, samen met een vriend!! ook al was deze vriend er niet bij. Maar laat wel duidelijk merken dat je van de jongeren generatie ben, zodat ze er wat meedoen!
Probeer je woede niet door agressief te worden te uiten, maar volg mij duidelijke raad op.

Owja, voor de liefhebbers mag er zelf geldgestort worden op rekening nummer: 777.39.21. t.a.v. Riggel's - actieplan: Stop of Stop niet.


En nog even voor de duidelijkheid: Ik heb niks tegen trams.

Ik groet u allen!!
De cd-afdeling

Het is zondag dus werk ik.6 uur werken (ipv 8) en 12 uur verdienen, dan doe je het goed. Maar wat een domme mensen toch weer zeg..

Nummer 1 meest gestelde vraag, ondanks de bordjes bij de INFORMATIE balie met "Beneden bij de kassa afrekenen A.U.B.": "waar moet ik betalen?" of iets wat daar direct mee te maken heeft.En wat een discussies daar al niet uit voortkomen..

Klant: Mag ik u iets vragen?

Ik: Natuurlijk. (stel je voor als ik zou zeggen: nee, godverdomme!)

Klant: Waar moet ik afrekenen? (ja, die zagen we natuurlijk al aankomen)

Ik: Beneden bij de kassa mevrouw.

Klant: Oh... dus.. beneden bij de kassa?

Ik: Juist, net als in de supermarkt, alles bij de uitgang betalen (misschien als ik het met de wekelijkse leefomgeving van deze huisvrouw vergelijk, dat ze het sneller begrijpt)

Klant: Dus het cd'tje zit er al in?

Ik: Dat klopt, vandaar de beveiliging er omheen.

Klant: Oh! Dus ik moet deze DVD ook beneden afrekenen! (Jawel, mevrouw begint het ineens te snappen)

Ik: Inderdaad mevrouw.

Klant: Nou bedankt hoor!En er zijn weer 5 waardevolle minuten voorbij. Da's toch weer bijna een euro.

Helaas gaat't alleen niet altijd zo..

Laatst kwam er een mannetje op me af met een DVD, en die vraagt mij met een heel hees piepstemmetje en een droplucht van hier tot drie dagen verder:
Heeft u nog meer films met deze actrice erin? (Op het moment dat ik het hese verkouden stemmetje en de immense droplucht mijn kant op geblazen kreeg wist ik het al; in de loop van de week ben ik ziek..)

Ik: Nou meneer, ik kan in het systeem niet zoeken op actrice, dan zou u toch echt zelf even moeten kijken.. (dus blaas je adem alstjeblieft niet op mij!)

Klant: Oh dat is jammer.. Ik ben een echte, uh.. fan van haar, zullen we maar zeggen. (glimlacht suggererend naar me)..

Ik: Nouja, het spijt me, maar u heeft er iniedergeval al ééntje gevonden. (Ik probeer er niet aan te denken hoe dit vieze mannetje met z'n walmende adem achter z'n DVD speler zit te rukken, al kijkend naar deze niet onaangename dame).

Klant: Nouja, weet je wat het is? Ik heb een buurmeisje, en dat lijkt precies op d'r, nou, wat zeg ik, een KLOON! maarja, daar kom ik natuurlijk nooit bij..

Ik: (Terwijl ik m'n best doe om niet te kokhalzen, omdat dit vieze mannetje voor deze mededeling vertrouwelijk dichtbij kwam leunen, met z'n groene adem..) Nou, misschien kunnen ze in de videotheek op acteur zoeken...(Nu komt er een misselijkmakend beeld in m'n gedachten op waar dit vieze mannetje voor z'n raam staat, naar z'n buurmeisje te kijken ..... ... .. vul maar in)

Klant: nouja, bedankt iniedergeval, dan ga ik daar maar is kijken!

Ik: (In de richting van de wc lopend) Veel succes!En jawel, nu is het woensdag, en m'n keel werkt niet mee. Lekker ontstoken. En nog bedankt he... pff.
Morgenavond koopavond.. dan is het nooit zo druk, ik hoop dat m'n keel al weer beter is want ik heb het geld hard nodig. Bovendien kon ik vandaag van m'n werk af komen door een deal met de 2e man op de afdeling, zodat'ie me uitroosterde, maar als ik er morgen niet ben loop ik m'n €50 100% aanwezigheidsbonus mis..leter..Thmzz

dinsdag, februari 04, 2003

The new guy

hey piepz,

nou ik ga ff meedoen aan deze site zodat jullie ook nog interessante dingen kunnen lezen ;)

It's 'in' to be different, so you're 'different' like everybody else. You are so insecure.

groetjes,
Thmzz
Thomas

Deze lieve jongen, zal zo nu en dan ook es ze hoofd leeg schrijven op Magwai, niet dat jullie ineens schrikken straks, het hoort er allemaal bij!!

Thmz, veel plezier ermee!! ik merk het wel hè ;-)

laterzz,
Rig

maandag, februari 03, 2003

songteksten (2)

We are unable to put these lyrics here. SENTENCED have decided that the people who likes to get lyrics should read those from booklet and they dont wanna give lyrics to those who support illegal activity by downloading album from the net.

En uiteraard respecteer ik dit... dus komt er geen Songtekst van Excuse me, ..., maar wel die van Killing me, Killing you:


Baby, have you seen, there is a snake in our paradise
A serpent that's wriggling between us
and freezing our feelings to ice

And with each drop of blood we bleed because of this
something so precious dies and it feels it really is...

Killing Me Killing You
Killing all we have
As our loves wither away

Burning Me Burning You
Burning us to ash
Drowning us in a sea of flames

Darling, do you feel, there is a storm coming our way
The burning light between us is already starting to fade
The fire in our hearts is smothered by the rain
and the crimson flame of passion turns into something gray

And with each drop of blood our shattered hearts ever bleed
something so precious dies and is lost eternally

Killing Me Killing You
Killing all we have
As our loves wither away

Burning Me Burning You
Burning us to ash
Drowning us in a sea of flames

Each teardrop from your eyes
makes something inside me die
Each of these days that draws us part
takes a piece from my heart

Kill me kill me kill me again with your love
and chase the storm away
Bring me bring me bring me the end with your love
and haunt the demons away

Killing Me Killing You
Killing all we have
As our loves wither away

Burning Me Burning You
Burning us to ash
Drowning us in a sea of flames

Kill me kill me kill me again with your love
and chase the snake away
Bring me bring me bring me the end with your love
and haunt the serpent away


Dus ja, Sentenced is OOK cool!! = )