zaterdag, januari 25, 2003

In Joy and Sorrow

Oh girl we are the same
we are young and lost and so afraid
there's no cure for the pain
no shelter from the rain
All our prayers seem to fail

In joy and sorrow my home's in your arms
in world so hollow
it is breaking my heart
in joy and sorrow my home's in your arms
in world so hollow
it is breaking my heart

Oh girl we are the same
we are strong and blessed and so brave
with souls to be saved
and faith regained
all our tears wipe away

In joy and sorrow my home's in your arms
in world so hollow
it is breaking my heart
in joy and sorrow my home's in your arms
in world so hollow
it is breaking my heart

In joy and sorrow my home's in your arms
in world so hollow
it is breaking my heart
in joy and sorrow my home's in your arms
in world so hollow
it is breaking my heart

and my home's in your arms
and it is breaking my heart
my home's in your arms
and it is breaking my heart

(sommige) nummers van H.I.M. zijn best cool trouwens!! ;-)

donderdag, januari 23, 2003

Alcohol

Ik liep vandaag trots de school uit dat ik me eerste project had gehaald.. stelde geen ruk voor maar 4 studiepunten zijn altijd leuk!! Te samen met Johan en Frank hadden we het nog even over het feit dat je bij meer dan 6 alcoholische dranken al officieel alcoholist ben. Wil de student die wel bier drinkt maar minder dan 6 per week, nu ze hand opsteken??
OK.
Maargoed, toen ging ik dus opweg naar huis... en toen ik op het HS, aankwam stond de trein van 1646 daar netjes te wachten op mij om richting rijswijk te vertrekken! was het nog vrij druk in de trein, dus ik dacht, hij gaat over 6 min pas, ik blijf wel even buiten staan... Terwijl ik daar voor de deur sta, loopt er een man naar de deur toe, maar blijft binnen staan en wenkt mij te komen.. Dus nieuwsgierig als ik ben, loop ik een paar passen richting hem... Hij praat met een stem tussen praten en fluisteren in, alsof niemand het mag horen.. maar omdat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt praat hij net iets harder als fluisteren.
' is achterin hè, is achter.. ?!? '
' hè.. uuh, wat zei je? '
' is achterin hè, is achter.. ?!? '`
' ooow, uuh, nee dit is de voorkant van de trein hoor '
' nee, conducteur, is achter toch? ' ( waarin het woord conducteur weer wel verdacht zacht werd uitgesproken..alsof het een verboden woord was )
' ooow uuh, nou die is in de trein, ik geloof in de achterste deur ja, misschien die ervoor '
* waarna de man onopvallend probeert binnen te blijven staan en niet zenuwachtig probeert te worden *
nou, het gesprek ging nog een tijdje door zo.. en uit eindelijk komt de intercity het station in, die ook om 46 vertrekt.. en hij stapt lachend uit en zegt.. ' nou dan neem ik die maar hè '
Jah ag.. actief zwart rijden in de trein... Als je met een stoptrein naar Rotterdam CS gaat, koop dan gerust een kaartje.. want dan wor je heus wel gecontroleerd... maarach.

* de trein gaat rijden *
Waarna ik voorzichtig plaats neem op de grond..
In rijswijk aangekomen, zie ik dat de trein 2 min te laat is... en dat al na 2 stations... Agja, dan is de bus al weg.. Terwijl sochtends de bus aankomt tegelijk met de trein, en je dus de trein mist.. Altijd leuk, nieuwe dienstregelingen! Aangekomen in rijswijk dus maar op de 39 wachten want die komt het eerst.
Terwijl ik rustig naar de bushalte loop, zie en hoor ik een groepje meisjes van buitenlandse afkomst allemaal gillen, jennifer, jennifer, jennifer... Dit meisje, genaamd jennifer zie ik later - als ik daadwerkelijk tegen de ruit van de 'wachtplaats' sta te leunen - op een bankje zitten, tegen haar vriend aan... dat wil zeggen, ik neem aan dat het der vriend was, omdat ze met haar ogen dicht omhem heen hing.
Er stond ook een man tussen die het allemaal scheen te weten.. want hij gaf de ene raad na de andere.. Op de grond lag een roze/rood soort smurrie waarvan ik niet wilde weten, wat het was en waar het vandaan kwam...
Toen Jennifer voor de eerste keer voorover flauwviel, maar niemand zag dat ze daadwerkelijk flauwviel gilde er een paar meisjes, nee niet weer...
OK, en bedankt. Nu kon ik toch wel vaststellen dat die smurrie uit der mond kwam en het er daarvoor dus in is gegaan. Na het nog een keer te hebben bekeken, wende ik me hoofd weer af, want ik wilde liever niet weten wat er allemaal tussen lag.. ook al was het niet eens zoveel!
Een van de jongste meisjes, ik schat der niet ouder dan 11 gilde om een ambulance... terwijl Jennifer om de minuut weer flauwviel en iedereen der weer wakker scheeuwde, of bijbewustzijn probeerde te brengen!... Toen ging de man maar naar de busschauffer toe van de 130, want die stond er tenslotte al een paar minuten te vroeg... en deze vond het na 2 minuten wel wijs om een ambulance te laten komen.
Het groepje meisjes, en die ene zielige jongen die er bij zat, vonden dat helemaal fantastische.. waarschijnlijk hebben ze nog nooit een ambulance gezien ofzo..
Toen de chauffeur vroeg wat voor bericht hij moest doorgeven aan de ambulance antwoordde de man... Meisje, 13 jaar, Fles Passao op..
De busschauffeur gaf dit allemaal door... en ik vroeg me af in wat voor scenario ze in godsnaam die fles heeft weggewerkt!!
Aan de tassen te zien, en de leeftijdsverschillen, waren het gewoon meisjes die elke dag met elkaar van en naar school reisde.. Maar alleen zij had wat op.. Dat laat je dan toch niet toe, als je een beetje vriend/vriendin ben... het was amper 17 uur.. En zelf is ze al helemaal niet goed bij der harsses..
Midden in al mijn gedachte gangen over verschilende scenario's stapte de busschauffer de bus uit.. Dat wil zeggen, hij deed dit zonder zijn terretorium te verlaten, maar zwingde even aan de deur en hing zo half buiten (met zijn toch wel op 100 kilo geschatte gewicht) ze komen eraan hoor, ze zijn allebij al onderweg..
Waarop een meisje antwoorde.. 2?!?
De man zei weer, jah... de politie ook..
EN TOEN, had je die gezichten moeten zien... van een.. owjeej, tot aan, maar dat was niet de bedoelling, uitdrukkingen op hun gezichten!
Jah zegt de man, dat is de standaard procedeure...
""gnegnegne""
Gelukkig kwam daar mijn bus 39 aanrijden..
Die werd druk door 1 man en 5 meisjes gewenkt 10 meter door te rijden! en dat deed hij dan maar ook....

En samen met mij en vele andere stapte er ook een hele leuke 'half-verstandelijk-gehandicapte-jongen' de bus in, en deze was heel grappig en vrolijk op een positiefe manier.. en die maakte mij hele dag weer goed! Zo stapte ik zelf een paar haltes later ook de bus uit, met me gedachten bij Vincent, me neef...


Maargoed, de moraal van het verhaal;-): Het is maar goed dat alcohol onder de 16 verboden is, want mensen onder de 16 zijn gewoon niet verantwoordelijk genoeg... en die paar goede die dat wel zijn, moeten dan maar onder de kwade lijde... zoals bij alles!!

Laterzz,

woensdag, januari 22, 2003

Idiots

Op Magwai even niks over politiek!! maar lekker ontspannen naar dit komische filmpje kijken... even downloaden allemaal... maar 8.05 MB!!

dinsdag, januari 21, 2003

ECHTE VRIENDEN ZIE JE NOOIT!!!


echte vrienden staan altijd achter je!